Tel Aviv Calling: Update

Tel Aviv, Eurovision, Eurovisie, Eurovisiesongfestival, Israël, gay, lgbt, lhbt, holebi, outtv, nieuws, news
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Drama rondom ticketverkoop

Vorige week gingen de kaarten voor het Eurovisiesongfestival eindelijk in de verkoop! Het duurde ook niet lang voordat de grand final was uitverkocht tot de teleurstelling van vele fans. Op social media spraken velen over de technische problemen die ze ervoeren op Leean (website voor de kaartverkoop). Door deze verstoringen konden fans de transactie niet voltooien.

KAN besloot de klachten te onderzoeken en vond, volgens Israëlische media, enkele ''onregelmatigheden''. Dit omvat de distributie van zo'n 300 tickets aan hoge functionarissen in de Israëlische sportindustrie en aan familieleden van de gastheren. Vreemd genoeg werd ook gemeld dat de familie van Eurovisie 2018 winnares Netta Barzilai geen kaartjes kon bemachtigen.

KAN beval Leean om de verkoop tijdelijk stop te zetten om deze onregelmatigheden verder te onderzoeken. Zo hebben de CEO van Leean ondervraagd, die beweerde dat Leaan heeft gehandeld volgens instructies en dat ze specifieke orders hebben ontvangen om tickets aan deze mensen toe te wijzen. De CEO van KAN heeft Leean later opgedragen de tickets die zijn verkocht aan hogere Israëlische functionarissen te annuleren en ze weer op voorraad te zetten voor toekomstige verkoop. KAN beweert ook dat veel tickets nu illegaal worden doorverkocht, omdat hun oorspronkelijke kopers winst proberen te maken. De Israëlische minister van Binnenlandse Zaken, de heer Gilad Erdan, heeft de politie opgedragen de zaak te onderzoeken en aanklachten in te diene

Bilal Hassani maakt kennis met LGBT+ gemeenschap in Tel AvivDe Franse artiest was afgelopen weekend in Tel Aviv om zijn Eurovisie ''postcard'' te filmen. Gedurende zijn verblijf zocht Hassani de LGBT+ gemeenschap op in de stad. Hij was te zien met ouderen uit de gemeenschap die hij bedankte voor de impact die ze hebben gemaakt op latere generaties van LGBT+ mensen. Daarnaast sprak hij ook met 20 jonge mensen binnen LGBT+ gemeenschap.

 

Lynda Woodruff keert terug!

EBU's meest geliefde ''woordvoerder'' maakt aankomend weekend voor het eerst sinds 2016 een verschijning tijdens de Melodifestivalen, de Zweedse voorronde van het Eurovisiesongfestival. Dit kondigde Sarah Dawn Finer, de vrouw achter de hilarische personage, aan op Facebook.

Lynda Woodruff verscheen voor het eerst in 2012 met haar Britse accent en unieke stijl. Ze werd vrijwel meteen een fan-favoriet! De laatste keer dat we haar zagen was tijdens de Melodifestivalen in 2016, toen ze de Eurovisie kijkers op unieke en hilarische wijze kennis liet maken met Stockholm. Zo werden we ook geïntroduceerd aan haar twee ''vrienden'': Hope & Glory. Dit jaar keert ze terug als een van de presentatoren van de Zweedse voorronde.

Bekijk hieronder een van haar leukste momenten! 

KEiiNO (Noorwegen) beschuldigd van plagiaat?Afgelopen zaterdag won KEiiNo de Noorweegse voorrondes met het nummer Spirit In The Sky. Voorafgaand bleek de band al een fan-favoriet te zijn. Echter hangt er nu een kleine controversie boven de band. Luisteraars horen overeenkomsten met het nummer van Saara Aalto, Monsters, die vorig jaar op het Eurovisiesong podium werd uitgevoerd. Hoewel Tom Hugo van KEiiNO deze overeenkomsten bevestigt, ontkent hij dat er ook maar een vorm van plagiaat is gepleegd: "De melodie van zowel Monsters als de onze bestaat uit vier noten die deel uitmaken van een mineurakkoord. Het ritme en de lengte van de noten zijn niet hetzelfde, en deze vier noten zijn te vinden in veel andere deuntjes."

 

De afgelopen week zijn er ook een hoop nieuwe acts bekendgemaakt! Nog maar een paar landen te gaan...

België: Eliot - Wake UpCyprus: Tamta - ReplayDenemarken: Leonara - Love Is ForeverFinland: Darude (featuring Sebastian Reijman) - Look AwayGeorgïe: Oto Nemsadze - Sul tsin iareGriekenland: Katerine Duska - Better LoveIJsland: Hatari - Hatrið mun sigraMoldavië: Anna Odobescu - StayNoorwegen: KEiiNO - Spirit In The SkyPortugal: Conan Oíris - TelemóveisServië: Nevena Božović - Kruna 

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen