Tel Aviv Calling: Update

Het is bevestigd: Madonna treedt op in Tel Aviv!

De geruchten gingen al enige tijd rond, maar nu lijkt deze droom realiteit te worden: Madonna treedt op tijdens het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv! Dit zal de vierde keer worden dat de Queen of Pop op het podium staat in Israël. Meerdere bronnen melden dat de Israëlische omroep KAN het nieuws heeft bevestigd.

De iconische zangeres zal naar verluidt twee nummers uitvoeren. Een hiervan zal een klassieke Madonna hit zijn, maar welke precies is nog even afwachten. Tevens krijgen we een nieuw nummer te horen tijdens het grootste Europese muziekfestival. Dat Madonna al een tijdje bezig is met een nieuw album is al even bekend, maar dat lijkt nu ineens heel dichtbij te komen!

Natuurlijk krijg je niet zomaar een wereldster als Madonna op het podium: Haaretz beweert dat het optreden zo’n $1 miljoen kost. Zo zou de Israëlische-Canadese miljardair Sylvan Adam de kosten hiervoor dekken. Hij zei het volgende over zijn motivatie om haar aanwezigheid te financieren:

‘’Ik ben opgewonden en trots om Madonna in Israël te mogen ontvangen en haar naar het Eurovisie Songfestival te brengen. Ik geloof dat haar deelname aan het evenement de media-aandacht die de staat Israël zal ontvangen drastisch zal verbeteren en aanzienlijk zal bijdragen aan het succes van het Eurovisie Songfestival en de branding van Israël in de wereld.’’

Eurovision in Amsterdam!

Afgelopen weekend stond Amsterdam volledig in het teken van het Eurovisie Songfestival. Op vrijdagavond vond Amsterdam Calling plaats in de Melkweg. Hier zagen we verschillende Eurovisie gezichten van voorafgaande jaren het podium betreden. De muzikale bijdragen werden dit jaar geleverd door oud-deelnemers Linda Martin (winnares Ierland 1992, tweede in 1984), SuRie (Groot-Brittannië, 2018), Hera Björk (IJsland, 2010), IMRI (Israël, 2017), Ryan O’Shaugnessy (Ierland,2018), Ronnie Tober (Nederland, 1968), Eye Cue (Noord-Macedonië, 2018) en Laura Vlasblom (Nederland, 1986). Op zaterdagavond kwamen 28 Eurovisie artiesten van dit jaar naar de Nederlandse hoofdstad om iedereen te laten zien wat ze in huis hebben. Het spektakel vond plaats in de AFAS en kan enigszins gezien worden als een fantastische opwarmer voor het muzikale feest in Tel Aviv.

Niet van het feest kunnen genieten? Geen probleem: op 17 en 24 april zendt OUTtv het concert van Amsterdam Calling uit. En op 1 en 8 mei krijg je de kans om Eurovision in Concert te ervaren bij OUTtv. Beide concertregistraties zijn tevens voorzien van exclusieve interviews met de artiesten, dus mis het niet!

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen