Taliban schetst toekomst Afghanistan: homoseksuelen zullen vermoord worden

Mocht de Taliban de macht over Afghanistan heroveren, nu Amerikaanse en andere Westerse troepen wegtrekken, dan zullen homoseksuelen daar de gevolgen van ondervinden. Een rechter van de Islamistische organisatie heeft toegelicht wat de beoogde straffen zullen zijn: stenigen of een metershoge muur laten omvallen op de 'schuldigen'.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Dat zijn de opvattingen van rechter Gul Rahim in de Duitse krant Bild. In de radicale vorm van shariawetgeving die de Taliban voor ogen heeft staat op homoseksualiteit de doodstraf. En ook een gruwelijke vorm ervan: stenigen, of dood door een omvallende muur van circa 3 meter zijn beide afdoende, zo meent Rahim. 

Ook voor dieven kent de Taliban geen genade: bij iemand die iets steelt wordt de hand of een aantal vingers eraf gehakt. Voor zwaardere delicten kan iemand worden opgehangen. Vrouwen mogen enkel het huis verlaten als ze toestemming hebben gekregen. 

Onder het bewind van de Islamistische organisatie kende Afghanistan al eens dit soort wetten. Executies vonden soms plaats in een vol stadion. De rechten van vrouwen waren ingeperkt volgens de interpretatie van de Sharia die de Taliban volgde. 

Westerse troepen zijn onder leiding van de Verenigde Staten bezig Afghanistan te verlaten, na er jarenlang actief te zijn geweest. Het land werd binnengevallen na de aanslagen op de Twin Towers omdat het Taliban-regime terroristen in Afghanistan zou huisvesten. 

Met het terugtrekken van de troepen lost Biden een verkiezingsbelofte in. Toch bestaat de vrees dat als Westerse troepen volledig zijn vertrokken, het land weer aan de grillen van de Islamistische Taliban wordt overgelaten. Voorstanders van het terugtrekken wijzen erop dat de VS al jaren in het land actief is en er geen hoop op een verbetering van de situatie is.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen