Stormjager beleeft coming-out middenin orkaan Laura

Toen de orkaan Laura over de Amerikaanse staat Louisiana raasde, besloot stormjager Bart Comstock de neus letterlijk en figuurlijk in de wind te steken. Voor Bart's coming-out als transgender persoon werd echt alles uit de kast getrokken: Terwijl de inwoners van de staat zichzelf in veiligheid brachten, trotseerde Comstock weer en wind en plantte in het oog van de orkaan de transgendervlag.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

“Aangezien ik jullie aandacht heb in het oog van orkaan Laura, dacht ik van het moment gebruik te maken om uit de kast te komen als trans. Ik ben 17 februari met hormonale therapie begonnen,” schreef Comstock in een bericht op Twitter met een foto van een wapperende transgendervlag. Comstock's locatie op dat moment gaf aan dat de vlag midden in het oog van de storm in de grond werd gestoken.

Hoewel Comstock normaal gesproken achter weerfenomenen aangaat, creëerde de coming-out-tweet nu zelf een heuse Twitterstorm. Duizenden mensen hebben de tweet leuk gevonden en de stormjager is bedolven onder positieve reacties.

“Ik had nooit verwacht dat dit zo zou opblazen, met name het overweldigend aantal positieve berichtjes van iedereen. Heel erg bedankt! Ik zal niet liegen, ik was zenuwachtiger voor het uit de kast komen, dan voor de orkaan Laura zelf.”

De orkaan Laura mag dan misschien afgezwakt zijn, voor Comstock is de storm op Twitter nog niet gaan liggen. Nog steeds wordt de tweet volop gedeeld. Het ziet er naar uit dat deze boodschap nog wel even over het internet door zal blijven razen.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen