Stonewall pionier Marsha P. Johnson geëerd met eigen park in New York

Op haar 75ste geboortedag is er een gemeentepark in New York opgedragen aan Marsha P. Johnson. Het is voor het eerst dat een LGBT+ persoon op deze wijze geëerd wordt in de Amerikaanse staat.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Het Marsha P. Johnson State Park, tot voor kort nog East River State Park, is te vinden in Brooklyn, New York City. Andrew M. Cuomo, de gouverneur van New York, laat weten dat het niet alleen bij een naamsverandering zal blijven. Het park krijgt ook een grote opknapbeurt en er zullen kunstwerken geplaatst worden die Johnsons leven en belangrijke rol in de LGBTQ-beweging vieren.

“De gemarginaliseerde stemmen die de vooruitgang in New York en het hele land hebben bevorderd worden te vaak niet erkend, en ze vormen slechts een fractie van onze openbare gedenktekens en monumenten”, aldus gouverneur Cuomo. “Marsha P. Johnson was één van de vroege leiders van de LGBTQ-beweging, en ze krijgt nu pas de erkenning die ze verdient. Door dit gemeentepark aan haar op te dragen en openbare kunst te installeren die haar verhaal vertelt, willen we ervoor zorgen dat haar nagedachtenis en strijd voor gelijkheid voortleven.”

Marsha P. Johnson was een activist die zich vol passie en overgave inzette in de strijd voor gelijke rechten en rechtvaardigheid. Ze was oprichtend lid van het Gay Liberation Front, ACT UP-activist, en samen met Sylvia Rivera medeoprichter van Street Transvestite Action Revolutionaries (S.T.A.R.) Marsha P. was een prominent figuur en pionier tijdens de Stonewall-protesten in 1969.

 

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen