Spaanse politie pakt drie verdachten van moord homoseksuele jongen Samuel op

De Spaanse politie heeft twee mannen en een vrouw aangehouden die verdacht worden van de moord op de 24-jarige Samuel. De homoseksuele jongen werd mishandeld tijdens een avondje stappen, wat hem uiteindelijk zijn leven kostte. Er zouden in totaal zo’n dertien mensen betrokken zijn. De moord zorgde voor een grote schok in Spanje, waardoor afgelopen weekend in veel steden werd geprotesteerd.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

De verdachten zijn tussen de 20 en 25 jaar oud, melden Spaanse media. Alle drie komen ze uit A Coruña, de stad waar de moord plaatsvond. Zij zouden het slachtoffer zaterdagochtend hebben aangevallen en homofobe uitingen hebben gedaan.

Samuel ging tijdens het feesten de nachtclub uit om met iemand te videobellen, waarna hij ruzie kreeg met twee personen die hem ervan beschuldigden hen te filmen. Eén van die twee personen viel Samuel aan, wat hem een gehavend gezicht opleverde.

Daar bleef het alleen niet bij. Vervolgens kwam er een groepje van dertien personen terug naar buiten, die Samuel bewusteloos sloegen. Even later overleed de homoseksuele jongen in het ziekenhuis.

De politie sluit niet uit dat er nog meer mensen opgepakt zullen worden. Volgens een woordvoerder van de centrale overheid worden de camerabeelden van de club bekeken. “Het onderzoek bevindt zich nu in een cruciale fase.”

De moord maakt veel los in Spanje. De Spaanse politiek, tot aan de premier toe, reageert geschokt. In talloze steden gingen mensen de straat op om “gerechtigheid” te eisen. In Madrid raakte de politie slaags met betogers. Ook hierover stellen politici vragen.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen