#SorryJohan: LGBT backlash tegen Johan Derksen

Veronica Inside, Voetbal, Johan Derksen, Daan Verhoeven, Bowi Jong, Nederland, homofobie, Twitter, LHBT, LGBT, holebi, #sorryjohan, nieuws
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
Vorige week schreven voetbalsupporters Daan Verhoeven (25) en Bowi Jong (20) een open brief naar de KNVB, met het verzoek om alle voetbalstadions vriendelijker te maken voor toekomstige homoseksuele voetbalsupporters. In deze brief werd onder gepleit dat homofobe leuzen zoals ''Pak die vieze homo!'' moeten verdwijnen tijdens voetbalwedstrijden. Tijdens het programma Veronica Inside reageerde Johan Derksen op deze brief en gaf aan dat homo's 'wel een beetje zelfspot' moeten hebben. Zo zou je volgens Derksen niet meteen een homofoob zijn door een homo-gerelateerde grap te maken.

''Ik laat me toch niet gek maken door twee hysterische jonge homootjes?'', aldus Derksen. Hoewel Derksen aangaf dat 'homo' als scheldwoord geen plaats heeft op de tribunes, vindt hij zijn eigen uitspraken wel acceptabel. Toen hij gevraagd werd of hij wellicht niet een beetje begrip moest hebben voor de briefschrijvers zei Derksen: "We moeten ophouden met doen alsof het zo verschrikkelijk moeilijk is om uit de kast te komen. Als je een beetje karakter hebt, kom je daar gewoon voor uit."
 
Die laatste opmerking heeft nu een storm aan reacties uitgelokt vanuit de LHBT gemeenschap. Op Twitter stelde Nathalie (@z0nderreden) voor #SorryJohan viral te laten gaan door ervaringen over voetbal en 'niet-hetero' zijn te delen.
 
Dit werd opgepikt door freelance journalist Rutger de Quay, wiens reactie op Derksen als 'Brief van de dag' te lezen was op AD.nl vorige week. Nu delen talloze LHBT Twittergebruikers hun verhalen m.b.t. hun geaardheid, moeilijke ervaringen met voetbal en de maatschappij in het algemeen bijgevoegd met #SorryJohan. 
 
Bekijk hieronder enkele Tweets:
 


 


 


 
 

 
 
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen