Schooldirecteur schorst homoseksuele leerling, “omdat Jezus het zou willen”

Voor een 17-jarige jongen in Texas is “back to school” dit jaar niet van de orde. De directeur van zijn school in de stad Dallas heeft hem geschorst vanwege zijn seksuele geaardheid. De jongen mag nu niet aan zijn laatste schooljaar beginnen, omdat homoseksualiteit op de school verboden is.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

De jongen in kwestie, Devin Bryant, is al sinds oktober vorig jaar uit de kast. Zijn moeder laat aan Dallas Voice weten dat haar zoon nooit problemen heeft ondervonden met zijn geaardheid, totdat er een nieuwe directeur in de schoolgangen van de Covenant Christian Academy verscheen.

Hoewel Devins moeder toegeeft dat ze de gedragscode van de school heeft ondertekend, waarin naast een verbod op drugs en ontucht ook homoseksualiteit wordt afgekeurd, geeft ze aan dat na Devins coming-out hij hier geen problemen mee heeft ondervonden.

De nieuwe schooldirecteur maakte er daarentegen wél een probleem van. Hij belde Devins moeder op met de mededeling dat haar zoon niet langer welkom is op de school. “Bent u christelijk?” vroeg de moeder aan de directeur. “Want Jezus zou wat u nu doet niet doen.” De directeur zou daarop hebben geantwoord: “Ik doe juist wat Jezus zou willen dat ik doe.”

Volgens Devin wist de school al een lange tijd af van zijn seksuele geaardheid. Bovendien zou hij zelfs steun voor zijn coming-out hebben gehad van de leraren. Hij vermoedt dat de schoolleiding niet wil dat leerlingen zo openlijk over hun seksuele geaardheid zijn als hij was. Zijn moeder denkt dat de school met de schorsing van haar zoon een voorbeeld voor andere leerlingen wil neerzetten.

 Devin begint zijn laatste jaar nu op een openbare school. “Ik koester geen wrok jegens de school,” zegt hij, “ik weet dat ik goed terecht zal komen.”

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen