Poolse bisschop neemt ontslag na homo-orgie op Kerkelijk bezit

De Poolse bisschop Grzegorz Kaszak legt zijn functie neer, nadat bekend is geworden dat er een homo-orgie werd gehouden in een appartement dat in het bezit is van de Kerk. Het feestje werd ontdekt toen 112 gebeld moest worden vanwege het onwel worden van een van de aanwezige mannen. Volgens Poolse media kwam dat door een overdosis aan erectiepillen.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Het Vaticaan heeft het ontslag inmiddels geaccepteerd, zonder mee te delen wat de reden hiervoor is. Toch is duidelijk dat het seksfeestje de positie van de bisschop de das om doet.

Het voorval vond vorige maand plaats in Dąbrowa Górnicza, nabij Katowice in het zuiden van Polen. Een van de priesters zou in een appartement van de Kerk een seksfeestje gehouden hebben, waar ook een mannelijke sekswerker bij aanwezig was. Tijdens de vrijpartij werd één van de deelnemers onwel, volgens Poolse media door een overdosis aan erectiepillen.

Hoewel de ambulance werd gebeld, stond de priester de verpleegkundigen niet toe om het appartement binnen te treden. Pas toen de politie arriveerde, liet hij de ambulancemedewerkers toe om te hulp te schieten. Juist vanwege het weigeren van de verpleegkundigen doet de Poolse politie onderzoek naar het voorval.

Vrijwel meteen nadat het verhaal in de media kwam, verontschuldigde de bisschop zich. Hij zei tegen kerkgangers: “Ik bied mijn excuses aan iedereen die getroffen, verdrietig of zelfs van streek is door wat er is gebeurd.” De bisschop beloofde dat “alle betrokkenen zullen worden gestraft volgens het kerkelijk recht, ongeacht de uitspraak van een juridisch proces.”

 

Vechtpartij

Toch is ook voor de bisschop het doek gevallen, nu de Heilige Stoel zijn ontslag heeft goedgekeurd. Het is niet de eerste keer dat zijn bisdom in het nieuws komt. In 2010 was een van de priesters betrokken bij een vechtpartij in een gay bar. Eerder dit jaar werd een diaken vermoord door een priester, die later zelfmoord pleegde.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen