OUTmusic nieuwkomer: JORDY!

Queer artiest JORDY is dé up and coming singer-songwriter om in de gaten te houden. De artiest kwam 3 jaar geleden vanuit Chicago naar Los Angeles om muzikant te worden. Inmiddels heeft hij zijn derde EP uitgebracht; Long Distance.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Queer artiest JORDY laat met zijn derde single aan zijn liefde weten dat de zanger met zijn hoofd in de wolken loopt dankzij hem. Helaas is deze geliefde een aanzienlijke fysieke afstand van hem vandaan. Gelukkig verkiest hij een échte connectie en reistijd boven een emotionele afstand met zijn buurman. Gepaard met ledverlichting danst JORDY richting de camera en in onze gedachten. Met zijn grote groene ogen en brede lach straalt hij de zomer uit die deze hit met uitgestoken armen tot zich zal nemen.

De inspiratie voor het nummer is gebaseerd op JORDY’s meest recentelijke vlam. Ze ontmoetten elkaar op Instagram. De man in kwestie woont een vlucht van 5+ uur van hem vandaan in Philadelphia. JORDY en zijn crush kunnen dankzij COVID19 alleen skypen en bellen. In het nummer beschrijft JORDY kort zijn ex. Hun relatie liep stuk toen de zanger naar LA verhuisde vanwege, ironisch genoeg, de afstand. In plaats van de focus leggen op complicaties van een langeafstandsrelatie, wil JORDY het juist vieren..

Nadat zijn debuutsingle 'Just Friends' lovende recensies kreeg van Billboard en OUT Magazine, bracht hij zijn EP 'Welcome to the Friend Zone' uit. Over zijn tweede EP, PSYCHO, werd in TIME Magazine geschreven als een van de ‘Top Things to Hear This Week’, naast bekende acts als Billie Eilish en Sam Smith. Met grote steun van streamingdiensten zoals SoundCloud (Artist to Watch) Apple Music, TIDAL en Spotify (meer dan 600.000 luisteraars per maand) heeft de independent artiest een wereldwijde fanbase ontwikkeld.

Check hieronder zijn videoclip en live performance op de Today Show van Long Distance:

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen