Moeder zet homofobe zoon het huis uit

Toen een vrouw in Idaho erachter kwam dat haar 27-jarige zoon met een witte suprematie-beweging een Pride-evenement gewapend probeerde te verstoren zag ze nog maar één oplossing: hij kon zijn spullen pakken.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

"Ik gaf hem de keuze," vertelt Karen Amsden aan website Daily Beast, "of je hoort bij [de witte suprematie-beweging] Patriot Front of bij je familie." Toen haar zoon Jared Boyce voor die eerste optie koos, stuurde Karen hem haar huis uit.

Boyce werd afgelopen weekend opgepakt nadat hij met 30 andere leden van Patriot Front, waarvan sommigen gewapend, een Pride-evenement in de staat Idaho probeerden te verstoren. Naast wapens had de groep ook rookbommen en schilden bij zich. De groep was volgens de lokale politie van plan om chaos te veroorzaken. Alle leden die op die dag aanwezig waren zijn gearresteerd en worden aangeklaagd.

De homofobie van Boyce is volgens zijn moeder te wijten aan een "leegte" die hij voelde toen zijn ouders gingen scheiden na de coming-out van zijn vader. In Patriot Front vond de jongen een uitlaatklep, tot treurnis van zijn moeder. Toen hij na zijn arrestatie weer voor haar deur verscheen zei Boyce tegen zijn moeder: "Geloof niet wat de media zegt. We waren daar omdat ze aan het kinderlokken waren."

Waarom Karen haar verhaal toch in de media vertelt? Ze probeert hem te 'outen' als lid van de extreemrechtse groepering. "Ik hoop dat ze hem niet meer willen bij die groep, omdat z'n moeder loslippig is en een grote mond heeft." 

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen