M&M's schaffen "woke" mascottes af na kritiek uit conservatieve hoek

De bekende M&M-mascottes, die met armen, benen en grote ogen, gaan met pensioen. Het bedrijf had de personages net veranderd om meer inclusief te zijn. Na een aanhoudende mediacampagne van met name FOX News stopt de chocoladefabrikant nu met de "te woke" mascottes.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Dat heeft de producent laten weten op Instagram. Conservatieve media gingen de afgelopen tijd met elke verandering van het uiterlijk van de mascottes aan de haal. Toen de groene M&M diens hakken inruilde voor sneakers kreeg het bedrijf er in onder meer Tucker Carlson Tonight op FOX News ervan langs. "Zou ze misschien lesbisch zijn?", werd er spottend gevraagd.

Naast de nieuwe look voor de groene M&M werd er een vollere paarse mascotte toegevoegd aan de groep, om vrouwendag te vieren. Ook de aanduidingen als "Mr." en "Ms.", meneer en mevrouw, werden afgeschaft. Alle veranderingen werden in de show van Carlson bespot en geridiculiseerd. 

M&M's lijkt de discussie over de mascottes beu te zijn. “In het afgelopen jaar hebben we enkele wijzigingen aangebracht in onze geliefde woordvoerders," schrijft het bedrijf. "We wisten niet zeker of iemand het zou opmerken en we dachten absoluut niet dat het internet zou breken.  Maar nu snappen we het: zelfs de schoenen van een snoepje kunnen polariserend zijn. Dat was wel het laatste wat M&M wilde, want het gaat er bij ons allemaal om mensen bij elkaar te brengen.”

In plaats van de kleurrijke snoepjes zal comédienne Maya Rudolph in de reclames te zien zijn. Toch lijkt de mediastorm waar M&M's genoeg van had nu uit een andere hoek te waaien. LGBT+'ers en andere mensen die de veranderingen aan de snoepjes juist wel konden waarderen beschuldigen het bedrijf ervan te zijn gezwicht voor "conservatieve haatcampagnes".

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen