Jongen geschorst voor dragen nagellak: “dit is homofoob en seksistisch”

Een 17-jarige student uit de Amerikaanse staat Texas heeft zichzelf moeten verdedigen voor het schoolbestuur omdat hij nagellak droeg. Een petitie om de jongen te steunen is meer dan 300.000 keer ondertekend.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Toen Trevor Wilkinson op school kwam met mooi versierde nagels, kon hij lang niet lang in de schoolbanken te zitten. Jongens mogen er namelijk geen nagellak dragen en hij weigerde het eraf te halen. Dus werd hij op grond van de kledingvoorschriften geschorst. Volgens Wilkinson is het een seksistische en homofobe regel en hij begon een petitie.

Afgelopen donderdag moest Wilkinson voor de schoolbestuur verschijnen om zijn schorsing aan te vechten. “Dit gaat niet meer over mij, maar over discriminerend en seksistisch beleid dat veranderd moet worden,” vertelde hij tegen de directieleden. “Waarom is het schadelijk voor mij om nagellak te dragen?” vroeg hij vervolgens, “als het voor meisjes niet schadelijk is om het te dragen, waarom dan wel voor mannen?”

Wilkinsons schorsing ging begin deze maand viraal in de VS, waarna zijn petitie om de kledingvoorschriften te veranderen meer dan 300.000 keer ondertekend werd. Hij verscheen zelfs in landelijke ochtendshows om zijn schorsing aan te kaarten.

“We horen allemaal gelijk te zijn,” zei Wilkinson tegen het schoolbestuur. “En het hoort niet dat onze expressievrijheid wordt ingeperkt, omdat volwassenen drie stappen terug nemen, in plaats van vooruit.”

Ondanks Wilkinsons pleidooi heeft het schoolbestuur besloten om haar kledingvoorschriften niet te veranderen. Pas als de regels toe zijn aan de jaarlijkse revisie, wordt bekeken of de regel rond nagellak aangepast kan worden. “Wij verwachten nu dat studenten zich houden aan de geldende regels,” zegt een woordvoerder tegen lokaal tv-station Ktxs12.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen