Iran tracht LGBT+-kinderen te “genezen” met elektrische schokken en hormoontherapie

Volgens een recent VN-rapport heeft de Islamitische Republiek Iran homoseksuele, biseksuele en tansgender kinderen gedwongen wrede behandelingen onder het mom van conversietherapie te ondergaan. Javaid Rehman, VN-rapporteur voor Iran, omschrijft diverse meldingen van vervolging op basis van geaardheid en genderidentiteit in het land.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Volgens The Jerusalem Post is Rehman bezorgd over de “berichten van homoseksuele, biseksuele en transgender kinderen die werden blootgesteld aan elektrische schokken, de toediening van hormonen en sterke psychoactieve medicijnen”.

 “De praktijken komen neer op marteling en wrede, onmenselijke en onterende behandelingen. Ze zijn in strijd met de verplichtingen van de staat onder het Internationaal Verdrag inzake burgerrechten en politieke rechten én het Verdrag inzake de rechten van het kind.” Aldus ambtenaar Javaid Rehman.

Eerder verklaarde een rapport van de Raad voor Buitenlandse Betrekkingen dat Iran één van de weinige landen is die nog steeds mensen executeert voor het hebben van homoseksuele relaties. Een doodstraf ligt op de loer voor beide personen in een consensuele (homo)relatie.

Peter Tatchell, een Britse LGBT+- en mensenrechtenactivist, zegt geschokt te zijn dat deze LGBT+-kinderen dergelijke martelmethodes hebben moeten ondergaan. “Rehman veroordeelt deze vorm van marteling terecht. Ze zijn een schending van internationale mensenrechten. Iran moet worden uitgesloten van internationale medische verenigingen en conferenties.” Aldus Tatchell

 

 

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Tags

Aanbevolen artikelen