Iraanse geestelijke: ‘’Mensen die zijn gevaccineerd tegen COVID zijn homo geworden!’’

We hebben er nog een! Vorige maand gingen de uitspattingen van Israëlische rabbijn Daniel Asor viraal. Volgens hem zou het coronavaccin mensen homoseksueel maken. Dit wordt nu beaamd door de Iraanse geestelijke Ayatollah Abbas Tabrizian. Hij beweert namelijk dat iedereen die gevaccineerd is tegen COVID-19, sindsdien homo is geworden.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Dat men homoseksueel is geworden van het COVID-19 vaccin is iets waar de Iraanse geestelijke Ayatollah Abbas Tabrizian fel van overtuigd is. Hij plaatste hier volgens The Jerusalem Post recentelijk een bericht over op zijn Telegramaccount voor zijn 210.000 volgers. Hij zei: ''Kom niet in de buurt van diegenen die het COVID-vaccin hebben gekregen. Zij zijn homoseksueel geworden.'' Helaas kon Tabrizian met geen enkel bewijs of voorbeeld komen om deze claim te bekrachtigen. Zélfs geen Grindr-screenshot.

Het is niet de eerste keer dat de Iraanse geestelijke de westerse geneeskunde kleineert. Zo zou hij Harrioson’s Manual of Medicine, een boek over meer dan 600 medische kwesties, hebben verbrand. Volgens Tabrizian was het ‘anti-Islam’ en ‘irrelevant’.

Zijn bijzondere take omtrent het vaccin lag al snel onder vuur. Velen zijn van mening dat zijn ‘’bevinding’’ slechts een poging was om burgers af te schrikken. Volgens dissident Sheina Vojoudi, een Iraanse vluchteling, is dit een typisch voorbeeld van de onwetendheid onder geestelijken in Iran. “Zijn doel van het verspreiden van onzin is om mensen bang te maken, zodat ze zich niet laten vaccineren. Leiders en hun functionarissen krijgen gewoon het Pfizer vaccin. Ze geven het niet aan burgers met het excuus dat ze het Westen niet vertrouwen.” Aldus Vojoudi.

Ook Peter Tatchell, een LGBT+- en mensenrechtenactivist, kwam aan het woord bij The Jerusalem Post: “Hij demoniseert zowel vaccinatie als LGBT+-personen zonder ook maar een splinter van bewijs. Dit soort uitspraken bevorderen een pandemie en brengen levens in gevaar.”

Sinds het begin van de corona-uitbraak zijn er verschillende religieuze lijders geweest die met de vinger wijzen naar de LGBT+-gemeenschap. Zo ook de Israëlische rabbijn Daniel Asor. Hij had overeenkomende ideeën over het coronavaccin. Verder zijn er genoeg religieuze leiders langsgekomen die de regenbooggemeenschap als zondebok bestempelden met betrekking tot de pandemie.

 

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Tags

Aanbevolen artikelen