Homofobie en transfobie nu extra strafbaar in Zwitserland

homofobie, transfobie, zwitserland, wetgeving, strafrecht, gevangenis, discriminatie, Mathias Reynard, gay rights, switzerland, lgbt, lgbtq, lhbti, lhbt, holebi, outtv, news, nieuws, gay nieuws, gay news
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
De Nationale Raad stemde 118 tegen 60 om Reynard zijn voorstel te legitimeren. Hiermee is het nu illegaal om iemand te discrimineren op basis van hun seksualiteit en genderidentiteit. Als iemand hier schuldig van wordt bevonden kan er een gevangenisstraf van maximaal drie jaar worden opgelegd. Nu is discriminatie jegens LHBT'ers net zo illegaal geworden als racisme in Zwitserland.
 
Campagneleider en raadslid Reynard zei: ''Homofobie is geen mening. Het is een misdaad. Een op de vijf homoseksuelen heeft een zelfmoordpoging ondernomen, de helft hiervan voor de leeftijd van 20 jaar.'' Reynard uitte dat de overwinning een sterk signaal stuurt en sindsdien al honderden reacties heeft ontvangen.
 
Reynard zijn volgende missie is om het homohuwelijk legaal te maken in Zwitserland. Momenteel hebben koppels van hetzelfde geslacht niet dezelfde rechten als heterostellen in Zwitserland. Rechten met betrekking tot belastingen, vruchtbaarheid, bijstandsuitkeringen en adoptie zijn daar nog niet gelijk voor homostellen. Het geregistreerde partnerschap is echter wel toegestaan sinds 2007.
 
 
Bron: Attitude
 
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen