Homoconversie therapeut zit zelf op gay-datingapps

outtv, gay, conversie therapie, gay dating, hookup
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
‘Hotnhairy72’ zou onder andere te vinden zijn op de apps Manhunt en Gay Bear Nation. Dat blijkt uit screenshots die Truth Wins Out (TWO) naar NBC stuurde. TWO werd getipt, waarna Wayne Besen, CEO van TWO, een nepprofiel aanmaakte en als ‘Brandon’ op onderzoek uit ging.

Goldwasser had wel zin in een afspraakje met ‘Brandon’ en stelde voor om af te spreken bij een motel in de buurt. Besen maakte uiteindelijk bekend dat ‘Brandon’ nep was en confronteerde Goldwasser met zijn uitspraken over homoconversie therapie. De psycholoog probeerde eerste te ontkennen dat hij het was, Besen maakte hierop een screenshot van het profiel, waarna Goldwasser hem opbelde met een bekentenis en hem smeekte om vergiffenis.

NBC zocht contact met Goldwasser. Hij zei onder andere: “Het feit dat dit verhaal en anderen naar het publiek zijn gebracht is ongelooflijk pijnlijk, maar zal een katalysator worden voor mij om de juiste hulp voor mezelf te zoeken.” TWO laat in een statement weten: “Wij houden ons niet bezig met het outen van mensen die meewerken aan homoconversie therapie, tenzij er overweldigende hypocrisie, uitwisseling van handel en dreiging van schade aan LHBT-jongeren is.”
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen