Frankrijk: 13-jarige jongen pleegt zelfmoord na homofobe pesterijen

Een Franse tiener heeft zich van het leven beroofd na homofobe pesterijen op school. De 13-jarige Lucas werd na zijn coming-out continu lastiggevallen vanwege zijn geaardheid. Het OM is een onderzoek gestart naar de dood van de jongen, die morgen wordt begraven.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

[Let op, gevoelige inhoud: zelfdoding, homofobie]

Dat de 13-jarige Lucas gepest werd was bekend bij zijn school in Golbey in de Vogezen. Toen hij en zijn moeder in september een melding deden bij zijn school, zou er actie zijn ondernomen, schrijven Franse media.

Stéphanie, een vrouw die dicht bij de familie van Lucas staat, bekritiseert de school en zegt tegen de Franse zender RMC dat de moeder van Lucas bleef melden dat de pesterijen doorgingen. "De schoolomgeving, waar Lucas driekwart van zijn tijd doorbracht, reageerde niet zoals het hoort."

Lucas was net na zijn dertiende verjaardag uit de kast gekomen, iets wat andere kinderen moeilijk konden accepteren, zegt Stéphanie. Ze herinnert zich Lucas als een vrolijke jongen. "Hij lachte altijd, die kleine! Altijd vriendelijk, altijd attent, altijd spontaan, altijd vol dromen en verlangens."

Lucas' moeder heeft een brief geschreven, waarin ze oproept om pesterijen op scholen steviger aan te pakken. "Lucas, onze kleine man, is weer een slachtoffer te veel. Hoeveel stille tochten, hoeveel lijdende kinderen en wreed getroffen families zullen er nodig zijn om eindelijk concrete acties te ondernemen, zodat kinderen naar school kunnen zonder pesterijen?"

Een fundraiser om geld in te zamelen voor Lucas' begrafenis heeft al 7500 euro opgehaald.

Heb jij zelf hulp nodig, of wil je met iemand over je gedachten praten? Zoek dan contact met 113 zelfmoordpreventie. Ga naar www.113.nl of bel 0800-0113. 

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen