Eurovisie nieuws: Geen feestdag in UK en Bulgarije stopt ermee

outtv, gay, eurovisie songfestival, eurovision, uk, bulgaria, national holilday, withdraw
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
Feestdag
De Britse regering kreeg deze week een opmerkelijk verzoek binnen. Er kwam namelijk een voorstel binnen om van de finaledag van het songfestival een nationale feestdag te maken. “Het Eurovisie Songfestival is een viering van de Europese cultuur,” luidt het verzoek. “Door het een nationale feestdag te maken kunnen we deelname aan deze viering stimuleren.”

Het parlement begreep niets van het verzoek en wees het af. “Het is niet duidelijk wat met de petitie gevraagd wordt. De finale van Songfestival wordt traditioneel op een zaterdag gehouden. We snappen dus niet welke actie je wil dat wij ondernemen.”

Bulgarije
De nationale zender van Bulgarije, BNT, die normaal het Songfestival in Bulgarije verzorgt, heeft in een officiële verklaring via Twitter laten weten dat Bulgarije dit jaar niet zal deelnemen. Het management besloot dit nadat zij inzagen dat er niet genoeg geld is om het project dit jaar te financieren. Er werd al dagen gespeculeerd of het land zich zou terugtrekken, nadat ze enkele tweets hadden verwijderd. De kogel is nu dus door de kerk.

Bron: Gay Star News / WiWiBloggs
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen