Eerste homoseksuele man op Amerikaanse ‘Playboy’

Het magazine ‘Playboy’ heeft voor het eerst een homoseksuele man op de cover gezet. Meestal staan er schaars geklede vrouwen op de voorpagina, maar op de recentste editie is influencer Bretman Rock te zien, mét natuurlijk de klassieke konijnenoortjes.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Het is niet de eerste keer dat de Amerikaanse Playboy een man op zijn voorpagina zet, oprichter Hugh Hefner en Bad Bunny gingen Rock voor, maar het feit dat een homoseksuele man de Playboy-lezers mag verleiden is wel een unicum.

Rock, die bekend is als beauty influencer, versiert de cover met een zwart korset, een gescheurde panty en centimetershoge haklaarzen – elementen waar de gemiddelde Playboy-abonnee wel warm van wordt. “Om een mannelijk persoon op de cover van Playboy te hebben is enorm belangrijk voor de LGBT+-gemeenschap, ook voor mensen met een bruine huidskleur. Het voelt allemaal zo onwerkelijk,” aldus de trotse Rock, die daar aan toevoegt: “En ik ben zo knap!”

Naast de voorpagina, heeft Playboy meer foto’s uitgebracht met Rock. Volgens het tijdschrift komen er binnenkort meer foto’s met de beauty goeroe, die bekend is geworden via Vine en YouTube. Momenteel is hij ook te zien in zijn eigen MTV-serie.

Door de jaren heen heeft het wereldwijde Playboy­-merk vaker met LGBT+-personen gewerkt. Zo schitterden er al een aantal transgender vrouwen op het tijdschrift, onder wie Victoria Volkova in Mexico, Roberta Close in Brazilië, en werd Geena Rocero een officiële playmate.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen