Een mega-opkomst tijdens Taiwan gay pride

Taiwan, Taipei, Azië, gaypride, gay parade, pride, lgbt, lgbtq, lhbt, lhbti, holebi, demonstreren, demonstratie, referendum, homohuwlijk, huwelijksgelijkheid,
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

De thema van de parade was ''Tell Your Story, Vote For Equality''. Velen gingen de straten op met posters en slogans, vragend aan het publiek om voor het legaliseren van het homohuwelijk te stemmen in het aankomende referendum. Dit was de 16e editie van de gay pride Taiwan en is tevens de grootste in zijn soort in Oost-Azië. De opkomst van bijna 140,000 bezoekers bestond o.a. uit priesters uit Maleisië en Zuid-Korea, en bezoekers uit ongeveer 20 landen.
 
Huwelijksgelijkheid in Taiwan is al vrij lang een fel aangevochten zaak. De president van het land, Tsai Ing-wen, beloofde gelijke huwelijksrechten in zijn verkiezingscampagne voor 2016, maar deze vooruitgang is tot een halt gezet door conservatieve oppositie. Het referendum is met verontrusting ontvangen door LHBT+ -activisten, die vrezen dat koppels een "discriminerende" vorm van eenheid kunnen krijgen in plaats van het recht om te trouwen.
 
Bron: PinkNews

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen