Een LHBT-organisatie kwam met een initiatief om toch de regenboogvlag te laten zien in Rusland

outtv, news, gay,
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
In 1978 ontwierp Gilbert Baker de regenboogvlag, als een symbool voor holebi's en transgenders ("LGTB"). Holebi's en transgenders hebben 40 jaar later nog lang niet overal dezelfde rechten, in sommige landen is zelfs de regenboogvlag verboden. Onder meer in Rusland, waar nu het WK Voetbal gehouden wordt. 
 
De Federaçion Estatal de Lesbianas, Gais, Trans y Bisexuales (FELGTB), een koepelorganisatie van Spaanstalige holebi- en transgenderverenigingen, kwam met een opmerkelijk initiatief om tóch de regenboogkleuren te laten zien in Rusland. Op "onschuldige" en geheel onverdachte wijze: zonder vlag, maar met voetbalshirts.
 
Onder de noemer "The Hidden Flag" bracht de FELGTB zes activisten voor holebi- en transgenderrechten uit verschillende landen samen in Rusland. Uit Spanje, Nederland, Brazilië, Mexico, Argentinië en Colombia. Niet toevallig die landen en ook niet toevallig die volgorde. Als je hun nationale voetbalshirts naast elkaar zet, krijg je de regenboogvlag: rood, oranje, geel, groen, blauw en paars (roodblauw)
 
De zes activisten zijn door Rusland getrokken en poseerden op verschillende plaatsen als de regenboogvlag, "voor een strijd die nooit onderdrukt zal worden." Hier kun je de foto's bekijken!
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen