Duitse politie verbiedt puppymaskers tijdens Pride

De LGBT+-gemeenschap in de Duitse stad Recklinghausen, bij Dortmund, is boos op de lokale politie. Dit komt doordat agenten puppy-players dwongen hun masker af te zetten tijdens een Pride-demonstratie.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Toen zo’n dertig pride-deelnemers in puppy-gear naar de manifestatie in Recklinghausen kwamen, werden zij door de politie tegengehouden. Jezelf verbergen achter een masker is op demonstraties namelijk verboden in Duitsland. De puppy-players moesten hun masker afzetten, terwijl de anonimiteit nou juist onderdeel is van de uitingsvorm. “Mensen die niet ‘uit de kast’ zijn als pup-player zijn bang dat als zij hun gezicht laten zien, dit consequenties heeft voor hun persoonlijke leven,” laat Pup Twixx, een van de deelnemers die hun masker moest afzetten, weten aan Sat1 NRW.

Toch bleek de politie in Recklinghausen het niet bij het rechte eind te hebben. Je verkleden als puppy is een vorm van expressievrijheid en mag niet zomaar beperkt worden. Het is daarom ook niet te vergelijken met een demonstrant die zich achter een mondkapje en een capuchon verbergt. De politie heeft inmiddels haar excuses aangeboden en wil in gesprek met de pup-players om zo'n geval in de toekomst te kunnen voorkomen.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen