Confrontatie met anti-homo predikanten eindigt in gebroken been

Justin Morissette confronteerde twee anti-gay straatpredikanten in het Canadese Vancouver en eindigde in het ziekenhuis met een gebroken been. Toch zou hij het zo weer doen: “Ik laat deze haatzaaiers absoluut niet mijn buren zich bedreigd en onveilig voelen.”
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Morissette was zich klaar aan het maken voor een date, toen hij zich begon te ergeren aan een luide demonstratie op straat. Twee predikanten riepen anti-homoleuzen in het met regenbogen versierde Davie Village, de ‘homobuurt’ van Vancouver. Volgens anders buurtbewoners waren de straatpredikanten in kwestie al wekenlang vaste gasten in de buurt, en deden de stad en politie er zo goed als niks aan.

Toen Morissette dichterbij kwam, zag hij naar eigen zeggen de gezichten van zijn buren en het effect dat de homohaat op hun had. Hij begon eerst te schreeuwen dat hij niet elke maand 1400 dollar betaalt om naar deze ‘rotzooi’ te luisteren. Toen schreeuwen en schelden niets uithaalde, probeerde hij het geluidssysteem uit te zetten en griste hij hun microfoon weg. “Dat was heel erg gemakkelijk, omdat ik groter en sterker dan hen ben”, aldus Morissette tegen CBC.

Maar dat groter en sterker zijn beschermde Morissette niet voor wat er vervolgens gebeurde. Eén van de mannen sprong op zijn rug, terwijl de andere hem in een worstelgreep pakte. De tweede man klemde zijn been om dat van Morissette en brak het met ‘de smerigste tactiek die je je kunt voorstellen’, aldus Morissette.

Morissette heeft twee gebroken botten en zijn knie is uit de kom. Hij moet over een week weer geopereerd worden en verwacht nog zeker enkele weken in het ziekenhuis te verblijven. De predikanten zijn beide ter plekke opgepakt, maar tenminste één van hen beweert dat het enkel om zelfverdediging ging. “Ik ben aangevallen”, zegt predikant Dorre Love in een video die hij op YouTube deelde.  

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen