Chi Chi DeVayne (34) overleden: "Zijn laatste woorden waren 'Geef nooit op!'"

Zavion Davenport, beter bekend als dragqueen en ‘RuGirl’ Chi Chi DeVayne, is overleden op 34-jarige leeftijd. “Zijn laatste woorden tegen zijn familie en fans, ‘Geef nooit op!’”
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

De RuPaul’s Drag Race-ster is waarschijnlijk overleden aan de gevolgen van een longontsteking. Hij was de afgelopen tijd al meerdere malen opgenomen in het ziekenhuis wegens allerlei medische klachten. Het is mogelijk dat de vele gezondheidsproblemen te herleiden zijn naar sclerodermie, een auto-immuunaandoening die Zavion in 2018 gediagnosticeerd kreeg.  

“Ik ben er kapot van dat Chi Chi DeVayne is overleden. Ik ben ontzettend dankbaar dat we haar lieve en mooie ziel hebben mogen ervaren. Ze zal verschrikkelijk gemist worden, maar nooit vergeten. Moge haar gulle en liefdevolle geest op ons allemaal neerschijnen”, laat RuPaul weten in een statement.

Zavions moeder heeft laten weten dat “Geef nooit op!” zijn laatste woorden voor zijn familie en fans waren. Dat doorzettingsvermogen en die positiviteit waren heel kenmerkend voor Zavion en zijn alter ego Chi Chi. “Een ongelofelijke artiest, een voorbeeld van het succes van de arbeidersklasse ondanks de strijd en boven alles een vriendelijke ziel”, zo schrijft een fan bij een prachtige en ontroerende video van Chi Chi.

Onvergetelijk waren Chi Chi’s lipsyncs in RuPaul’s Drag Race; in het bijzonder de emotionele vertolking van Jennifer Hollidays ‘And I Am Telling You I’m Not Going’.  

Hieronder vind je een aantal van Chi Chi’s onvergetelijke momenten.  

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen