Canadese Tweede Kamer stemt unaniem voor verbod op conversietherapie

Zonder ook maar één tegenstem is een verbod op conversietherapie aangenomen door de Canadese Tweede Kamer, met een groot applaus als gevolg. Ook in de Senaat zal de wet waarschijnlijk weinig tegenstand kennen. De therapie, die als zeer schadelijk wordt beschouwd, heeft als doel om iemands seksuele geaardheid of genderidentiteit te veranderen.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Het voorstel is opnieuw een poging van de Canadese regering om een einde te maken aan conversietherapie. Eerdere pogingen mislukten. Dat het huidige verbod zo makkelijk door het Lagerhuis kwam prijst David Lametti, minister van Justitie, dan ook. Hij noemt het "een belangrijke dag" voor Canada.

Met die nieuwe wet wordt het uitoefenen van conversietherapie niet alleen verboden, ook het ontvangen ervan wordt strafbaar. Overtredingen kunnen tot vijf jaar gevangenisstraf leiden.

Parlementslid Randy Boissonnault, zelf homoseksueel, zegt dat "de dag waarop LGBT+-personen geen politieke speelbal meer zijn" een stuk dichtbij is.

Conversietherapie is berucht om de schadelijke gevolgen voor LGBT+’ers. Het zou angststoornissen en depressie kunnen veroorzaken. In Nederland en België is homo-genezing nog niet verboden, al wordt er in Nederland wel aan een wetsvoorstel gewerkt.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen