Britse universiteit financiert onderzoek naar bears

outtv, gay, news, Brighton, University of Brighton, bears, research, onderzoek
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
Onderzoeker Nick McGlynn wil ‘de ervaringen van grote en dikke mannen in bear bars, pubs, clubs en evenementen verkennen en begrijpen hoe deze plaatsen misschien kunnen helpen met het tackelen van het vet stigma voor mannen’.
 
De bedoeling van het ‘Bearspace project’ is dat er een complete database ontwikkelt wordt met elk(e) bear bar, pub, club, evenement en groep in het Verenigd Koninkrijk. Die database zal als basis gebruikt worden voor ‘één van ’s wereld grootste empirische studies naar de bear gemeenschap’.
 
Een andere studie wees al uit dat homoseksuele mannen die zich als bear identificeren vaker minder zelfvertrouwen en een slechtere fysieke gezondheid hebben. Ook nemen ze vaker deel aan riskante seksuele handelingen dan andere sociale groepen binnen de homogemeenschap.
 
In de studie uit 2016, uitgevoerd door de Clinical Journal of Nursing, is te lezen: “Voor het ontdekken van de bear gemeenschap, beschrijven veel leden al hun hele leven slachtoffer te zijn van pesterijen en discriminatie door zowel heteroseksuelen als homoseksuelen gebaseerd op hun gewicht, wat resulteert in een lager zelfbeeld.”
 
Bron: PinkNews
Beeld: Polly clip

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen