Australië: meer dan 3000 homohuwelijken sinds legalisering

Australië, gay marriage, homohuwelijk, gelijke rechten, lgbt, lhbt, holebi, gay, nieuws, news, equality,
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
Het Australische Bureau voor de Statistiek (ABS) toont aan dat er 3.149 koppels van hetzelfde geslacht het huwelijksbootje zijn ingestapt sinds het legaliseren van het homohuwelijk. De bruiloften hebben plaatsgevonden tussen 9 december 2017 en 30 juni 2018. New South Wales, de meest bevolkte staat van Australië, had het hoogste aantal, met 34,6% huwelijken tussen mensen van hetzelfde geslacht. Iets meer dan de helft van de bruiloften (56,3%) was tussen vrouwen.

Opmerkelijk is dat een bijzonder groot aantal oudere stellen van hetzelfde geslacht zijn getrouwd binnen deze periode (vooral onder mannen). De gemiddelde leeftijd van bruiloften tussen vrouwen was 39, terwijl dit bij mannen 39,5 was. Zeker 1.057 van de homohuwelijken waren tussen 60 plussers. Hiervan waren 86 mannen en 33 vrouwen ouder dan 75 jaar.

'De relatief hoge mediane leeftijd van het trouwen met partners van hetzelfde geslacht suggereert dat de paren die met elkaar trouwen al lang samen zijn en nu eindelijk in staat zijn om hun liefde en toewijding wettelijk erkend te krijgen,' zei Rodney Croome, een campagnevoerder voor gelijke rechten voor Just Equal . Croome zei dat de cijfers het bewijs waren dat 'de gelijkheidscampagne voor het huwelijk klopte toen er werd gezegd dat de hemel niet zou instorten', en moet worden gezien naast de bredere context van LGBTI-rechten in Australië.
 
Bron: Gay Star News
 
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen