Acht partijen ondertekenen regenboogakkoord

Acht politieke partijen tekenden op zaterdagochtend 13 maart een regenboogakkoord van COC Nederland. In het akkoord doen de partijen een reeks beloften over LHBTI-emancipatie, waaronder maatregelen te nemen tegen discriminerend geweld, voor de komende kabinetsperiode.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Het akkoord volgt op COC’s lijsttrekkersdebat van 5 februari en werd getekend door Mark Rutte (VVD), Wopke Hoekstra (CDA), Sigrid Kaag (D66), Jesse Klaver (GroenLinks), Lilian Marijnissen (SP), Kirsten van den Hul (PvdA), Esther Ouwehand (PvdD) en Liane den Haan (50PLUS). Voor het CDA was deze ondertekening de eerste keer.

In het akkoord staan afspraken om maatregelen te nemen tegen discriminerend geweld en voor lhbti-acceptatie op school. De ondertekening staat gelijk aan een belofte om in de volgende kabinetsperiode de lhbti-emancipatie te bevorderen. 

COC Nederland nodigde partijen met minimaal drie zetels uit voor een debat op 5 februari waaruit het akkoord ontstond. Partijen als PVV, ChristenUnie, SGP, Denk en Forum voor Democratie gingen niet in op de uitnodiging. Kleinere of nieuwe partijen, zoals bijvoorbeeld JA21, Bij1, en Volt waren niet uitgenodigd, maar zijn alsnog welkom om het akkoord te ondertekenen, zegt COC.

 

OUTtv Kiest

Heeft het ondertekenen van het regenboogakkoord door bepaalde partijen invloed op jouw politieke voorkeuren? OUTtv is nieuwsgierig naar jouw mening! Naast ons wekelijks televisieprogramma OUTtv Kiest heeft OUTtv een enquête waarmee wij een beeld willen vormen over de thema's waar mensen aan de LHBTI+-gemeenschap belang aan hechten en hoe dit hun stemgedrag bepaalt. 

Het invullen van de OUTtv Queer Vote-enquête kan via: https://bit.ly/2ZEESon

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Tags

Aanbevolen artikelen