17-jarige Brit verbrand en mishandeld door "homofobe" ex-vriend

Een 20-jarige jongen in het Britse Birmingham heeft zijn 17-jarige ex-vriend mishandeld en verbrand, vanwege zijn "eigen onderdrukte seksualiteit". Hij werd daarbij geholpen door drie vrienden, die volgens de advocaat van de dader de homofobie hadden aangewakkerd. De jongen krijgt een celstraf van drie jaar. Het slachtoffer heeft een posttraumatische stressstoornis aan de mishandeling overgehouden.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Op 18 maart kwam het groepje vrienden bij het slachtoffer verhaal halen, zo lijkt het. Toen die vertelde dat hij een relatie had met Knight werd zijn ex-vriend gewelddadig, zo blijkt uit de rechtszaak tegen de 20-jarige jongen. Eerst gooide Knight een broodje en een flesje water naar het slachtoffer, maar al vrij snel werd de 17-jarige jongen in een hoekje gedreven, getrapt en geslagen. In de tussentijd kon hij nog wel zijn broer waarschuwen via zijn telefoon.

Nadat Knight het slachtoffer naar de grond had gewerkt begonnen zijn vrienden hem te mishandelden. Zo werd er met een spuitbus en een aansteker geprobeerd zijn haar in de fik te steken. Verder werd er een touwtje rond zijn keel gebonden om zijn ademhaling te doen stokken, werd hij in een bad met koud water gelegd terwijl het groepje vrienden sigaretten op hem gooiden en gooiden ze kokend water over hem heen. Dat laatste werd gedaan door een meisje van 15 jaar oud.

Uiteindelijk verscheen de politie aan de deur van het slachtoffer, aangezien diens broer de autoriteiten had gewaarschuwd. De agenten troffen het slachtoffer aan, die tegen zijn tranen vechtend bevestigde dat hij inderdaad door het groepje was mishandeld. Knight probeerde nog met een leugen te ontkomen en zei dat hij de jongen zo in het trappenhuis had aangetroffen, maar de verklaring van het slachtoffer sprak dat tegen.

Knight vertelde in de rechtszaal dat de agressie plaatsvond vanwege zijn "eigen onderdrukte seksualiteit". Zijn advocaat redeneert dat zijn geïnternaliseerde homofobie de reden voor de aanval was en niet de seksuele geaardheid van het slachtoffer zelf. "Nu hij eenmaal de impact van zijn gedrag onder ogen had gezien, zegt hij dat hij walgt en zich schaamt voor zijn daden," verklaarde zijn advocaat.

Toch ziet de rechter de aanval als een haatmisdrijf. Knight krijgt drie jaar cel, het 15-jarige meisje moet één jaar naar een jeugdinstelling, een ander meisje is vrijgesproken omdat niet kan worden bewezen wat zij heeft gedaan en de identiteit van de andere vriend "Ace" is nooit achterhaald. 

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen