VS: Man opgepakt voor plaatsen bom bij LGBT+-sportschool

De politie in de Amerikaanse staat New Jersey heeft een 35-jarige man opgepakt voor het plaatsen van een bom bij een sportschool. De sportschool staat volgens lokale media bekend als een veilige omgeving voor de LGBT+-gemeenschap. Door de explosie werd de gevel ernstig vernield.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

De dader, Dwayne Vandergrift, is aangeklaagd voor het gebruik van explosieven, het bezitten van twee explosieve apparaten en het houden van een wapen zonder vergunning. Hoewel er een Pride-vlag aan de gevel van het gebouw hing ten tijde van de explosie, wordt Vandergrift niet vervolgd voor een haatmisdrijf. 

De sportschool, G-City CrossFit, wordt gerund door Jenai Gonzales en haar vrouw Ann Panarello.  Veel van de medewerkers en klanten behoren tot de LGBT+-gemeenschap, waardoor de plek bekend staat als een veilige en open-minded omgeving. De regenboogvlag heeft de explosie overleefd en hangt nu, met rafelrandjes en al, weer aan de gevel.

De politie kwam Vandergrift op het spoor, omdat hij duidelijk op bewakingsbeelden te zien zou zijn geweest. Op de beelden is te zien hoe hij de bom aan de gevel bevestigt en wegrent. Bij een huiszoeking werden verschillende explosieven, bomvesten, wapens en zelfs een wietplantage gevonden. Wat Vandergrift nog meer van plan was blijft onduidelijk, zijn computergeschiedenis laat wel zien dat hij instructies heeft opgezocht voor het maken van verschillende bommen.

Voor Vandergrift hangt er een gevangenisstraf van 20 jaar boven het hoofd.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen