Vleesetende soa opgedoken in het Verenigd Koninkrijk

outtv, gay, donovanosis, soa, std, sti, geslachtsziekte
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
Donovanosis, zoals de geslachtsziekte heet, werd ontdekt in Southport, in het westen van het land. Een vrouw van tussen de 15 en 25 jaar oud. Wie geïnfecteerd raakt met de soa krijgt zweren, die zich  eerst rond de genitaliën bevinden, maar zich later verspreiden, wat ervoor zorgt dat het vlees in bijvoorbeeld de liezen zichzelf op gaat eten.

Er zijn vier verschillende soorten van Donovanosis, die lopen van bloederige zweren tot dus de vleesetende variant. Ook kan de soa opkomen rond de lippen, het tandvlees, de wangen en in de keel en kan zorgen voor permanente littekens en het blijvend opzwellen van de genitaliën. Hoewel de geslachtsziekte dit keer bij een vrouw werd gevonden, hebben mannen twee keer zoveel kans op het krijgen van Donovanosis. Het is overdraagbaar door seks of het aanraken van de zweren.

De soa werd ontdekt nadat Chemist 4 U onderzoek deed naar het aantal soa’s is opgelopen in het Verenigd Koninkrijk. Shamir Patel, apotheker, zegt: “Dit is een erg  zeldzame en nare soort en het kan een van de eerste keren zijn dat deze in het Verenigd Koninkrijk is gevonden. Hoewel antibiotica helpt bij de behandeling, kan donovanosis in de eerste stages over het hoofd worden gezien, omdat het erg zeldzaam is.” De soa was tot nu toe alleen te vinden in landen als India, Brazilië en Nieuw-Guinea, maar is ook al in Australië en Zuid-Afrika opgedoken.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen