Duitsland: De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser droeg de verboden OneLove-armband tijdens de wedstrijd Duitsland-Japan. Tijdens de wedstrijd zat ze naast FIFA-baas Infantino. De voetbalbestuurder moet deze dus wel gezien hebben.
België: De Belgische Minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib droeg tijdens een onderonsje met de FIFA-baas ook de “OneLove”-armband. Volgens VRT tikte ze hem aan om een gesprek te voeren over de band. "Het was een hoffelijk gesprek over onder meer het respect voor de vrijheid van meningsuiting, de waarden die voetbal met zich meebrengt en hoe deze uit te drukken op het veld of op de tribune."
Nederland: Conny Helder, de Nederlandse minister voor Sport stond ook voor de keuze om een “OneLove”-armband te dragen. De campagne is immers geïnitieerd door de Nederlandse voetbalbond KNVB. Toch koos ze ervoor om een kleiner statement te maken, ze droeg een “OneLove”-speldje. Pijnlijk genoeg droeg ze ook een sjaal met de tekst Never Mind erop, die ook nog eens haar speldje verborg. Tot overmaat van ramp droegen de Qatarese vertegenwoordigers in haar gezelschap wél een duidelijk statement: een pro-Palestijnse armband . Nederlandse Kamerleden noemen het een "diplomatieke blunder".
VK: Het Verenigd Koninkrijk werd vertegenwoordigd door de homoseksuele minister van Sport Stuart Andrew, die misschien wel het kleurrijkste statement maakte: een stropdas met de regenboogvlag. Ook droeg hij de “OneLove”-armband. De minister liet weten zich verantwoordelijk te voelen om een statement te maken tegen de Qatarese wetgeving die homoseksualiteit verbiedt.