Twitter neemt maatregelen tegen anti-trans berichten

Twitter, Transgenders, Tweets, online bullying, cyberbullying, anti-trans, lhbt, LGBTQ, lgbt, holebi, nieuws, transrechten, social media, gaynews, gay nieuws
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
Het sociale mediabedrijf heeft de regels gewijzigd om zulk soort vijandige uitingen te verbieden en heeft gewaarschuwd dat elke gebruiker die opzettelijk een transpersoon op deze manier target, mogelijk te maken krijgt met een permanente opschorting. Deze aanstootgevende technieken - waarbij het verkeerde geslacht wordt gebruikt om naar een transpersoon of de oude naam van een transpersoon te verwijzen - worden vaak op Twitter gebruikt om de identiteit en het bestaansrecht van trans-mensen te beledigen en te wissen.
 
In de bijgewerkte servicevoorwaarden van Twitter stelt het bedrijf: ‘’Wij verbieden het richten op individuen met herhaalde beledigingen, smaad en andere content dat het doel heeft om te dehumaniseren, degraderen of negatieve en/of gevaarlijke stereotypes te versterken. Dit omvat gerichte ‘misgendering of ‘deadnaming’ van transgender individuen.’’ Ook werd erkend dat LHBT+ gebruikers meer te maken krijgen met online vijandigheid dan de meesten en dat dit hun vermogen om zichzelf te uiten in gevaar kan brengen.
 
Twitter heeft beloofd om alle accounts die zich hier te vaak schuldig aan maken of voornamelijk vijandig gedrag aanhouden permanent te verwijderen. Gebruikers die "geacht worden een gewelddadige bedreiging te hebben gedeeld" zullen ook van het platform worden gegooid, aldus het bedrijf. Veel Twitter-gebruikers hebben de wijziging geprezen, waarvan ze hopen dat het zal leiden tot het tijdelijk of permanent opschorten van meer vijandige accounts.
 
 
Bron: PinkNews
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen