Twijfels rondom aanval op Jussie Smollett

Empire, jussie smollett, anit-homogeweld, aanval, hate crime, lgbt, holebi, lhbt, outtv, nieuws, news
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
Op 29 januari was de Empire acteur naar verluidt slachtoffer geworden van anti-homogeweld. Volgens Smollett's aangifte bij de Chicago politie werd hij door twee mannen in elkaar geslagen, overgoten met bleekmiddel en kreeg hij een touw om zijn nek gestropt. Zijn verhaal ontving een enorme hoeveelheid aandacht in de media en diverse beroemdheden betuigden hun steun.

 

De politie heeft het echter moeilijk om zijn verhaal te bevestigen. Op 30 januari gaf de politie bewakingsbeelden vrij op social media waarin Smollett te zien is, onderweg naar zijn appartement, en later twee andere personen. Het vermeende aanval is op geen van de bewakingsbeelden te zien. Later kondigde de politie aan beelden te hebben gevonden waarin Smollett thuis arriveert met een touw om zijn nek. Tot op heden is er nog geen beeldmateriaal gevonden om zijn verhaal te bevestigen.

 

Vorige week liet de politie weten twee personen te hebben ondervraagd die mogelijk in de buurt waren van het incident volgens de bewakingsbeelden (zij bleken bekenden te zijn van de acteur). De politie gaf later aan Smollet nog een keer te willen ondervragen wegens een 'verschuiving' in het onderzoek. Nu zijn er mensen die de acteur ervan verdenken het incident te hebben verzonnen. Als reactie hierop lieten zijn advocaten aan CNN weten dat de acteur zich door deze beschuldigingen verder tot slachtoffer gemaakt voelde: ''Niets is verder van de waarheid en iedereen die anders beweert liegt.'' Verder kondigden zijn advocaten aan dat de acteur geen follow-up gesprek aangaat met de politie, maar dat een woordvoerder namens hem een ''actieve dialoog'' aan zal gaan met de politie.

 

Bron: Time
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen