Tunesische influencer spoort aan tot jacht op homoseksuelen

De Tunesische Instagram-influencer Lady Samara heeft met een homofobe tirade een heksenjacht op homoseksuele personen ontketend. Aan haar 467.000 volgers maakte ze duidelijk wat ze van homoseksualiteit vindt: “smerig”. Verschillende LGBT+’ers zijn na de tirade al slachtoffer geworden van het openbaar maken van hun geaardheid.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Dat schrijft Gay Star News. Lady Samara deed haar uitspraken in een livestream, die door veel LGBT+-activisten met lede ogen werd aangezien. ''Ik respecteer homoseksualiteit niet,'' benadrukte de influencer, ''deze smerige daad kan ik niet aanzien.''

Verder noemde ze homoseksuelen ''pervers'' en ''mentaal ziek''. ''Ik kan mijn mening over dit onderwerp niet veranderen. Hoeveel ik het ook probeer te vermijden, als iemand er over begint, borrelt de woede op.'' Lady Samara riep in de livestream op om de groeiende acceptatie van homoseksualiteit onder jongeren ''te stoppen''.

De tirade zaait angst in bij LGBT+-activisten. Die herinneren zich recente uitspraken van de Marokkaanse Instagrammer Naofal Moussa, die opriep om homoseksuelen te “ontmaskeren”. Dat leidde tot een onveilige situatie voor homoseksuele Marokkanen, waarvan bij sommigen hun seksuele geaardheid tegen hun wil in openbaar werd gemaakt.  Tegen Gay Star News vertellen activisten dat de uitspraken van Lady Samara haat en homofobie hebben aangewakkerd. Verschillende roddelpagina’s zouden jonge LGBT+’ers aan het ‘outen’ zijn. Er worden foto’s van homoseksuele personen gedeeld die kunnen leiden tot bedreigingen, mishandeling en zelfs een veroordeling. Homoseksualiteit is in het Noord-Afrikaanse land namelijk illegaal.

''Deze beweging van pestgedrag tegenover LGBT+’ers zorgt voor veel angst onder een toch al gesegregeerd deel van onze samenleving,'' vertelt LGBT+-activist Ramy Ayari tegen Gay Star News.

In een reactie op de ophef heeft Lady Samara haar uitspraken proberen te nuanceren. ''Ik ben noch tegen noch voor [homoseksuelen]. Ik ben tegen homoseksualiteit en niet tegen de mensheid.'' De Instagrammer zou zelfs LGBT+-vrienden hebben, ondanks dat ze hun identiteit afkeurt. ''Ik heb zelfs veel homoseksuele fans!'' benadrukt ze.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen