Tsjetsjenië: LGBT vrouwen aangerand met elektrische stokken

Tsjetsjenië, Chechnya, Rusland, LGBT, lgbt, purge, gay, lhbt, holebi, gevangen, marteling, detenties
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
Volgens het Russische LGBT Netwerk zijn Tsjetsjeense vrouwen het doelwit van seksueel geweld als onderdeel van het anti-LGBT initiatief (ook bekend als ''the gay purge''). Vorige week maakte de organisatie bekend dat er al twee mensen zijn overleden als gevolg van marteling en er zo'n 40 mensen zijn gedetineerd sinds eind december. De zogenoemde ''gay purge'' begon in 2017 toen er berichten verschenen dat LGBT+ mensen in de onafhankelijke regio van Rusland werden ontvoerd, gedetineerd, gemarteld en vermoord.
 
Zowel mannen als vrouwen zijn het doelwit van deze ''purge'', waarvan vrouwen verkracht worden met ''elektrische shock stokken''. De gedetineerde mannen worden kaalgeschoren en gedwongen om vrouwenkleding te dragen, volgens het Russische LGBT Netwerk. Een overlevende vertelde het Netwerk: ''Ze hebben ons niet gevoerd. Soms gaven ze ons wat water, vies water dat overbleef na het dweilen. Ze gaven ons enkel schoon water voor gebed.''
 
Sinds april 2017 heeft het Russische LGBT Netwerk rondom de 150 mensen geëvacueerd uit de regio. Ramzan Kadyrov, de door het Kremlin goedgekeurde leider van Tsjetsjenië, heeft de beschuldigingen omtrent ''the gay purge'' ontkend. Volgens hem worden de verhalen over anti-LGBT geweld in het land gefabriceerd door activisten. Tevens ontkent Kadyrov het bestaan van LGBT-mensen in Tsjetsjenië.
 
Bron: PinkNews
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen