‘Trotse homofoob’ Bolsonaro wint verkiezingen Brazilië

outtv, gay, brazilië, bolsonaro, president, homofoob, verkiezingen
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
De Braziliaanse LHBT-community keek de afgelopen weken met angst voor hun leven tegen de verkiezingsdag op. Bolsonaro heeft het de afgelopen jaren namelijk erg duidelijk gemaakt dat hij anti-LHBT is. Zo zei hij: “Ja ik ben homofoob, en ik ben er trots op.” Ook zei hij in 2011: “Ik zou nooit van een homoseksuele zoon kunnen houden. Ik heb liever dat hij doodgaat in en ongeluk.”

LHBT’ers in Brazilië vrezen voor hun leven nu de ‘Trump van de tropen’ aan de macht is. Volgens activisten heeft Bolsonaro’s bigotry een nieuw tijdperk van brutaliteit en bedreigingen aangewakkerd. “Het is alsof de poorten naar de hel zijn geopend – alsof het jachtseizoen is begonnen,” zegt Beto de Jesus, activist en organisator van Sao Paolo’s Pride tegen The Guardian.

Mensenrechtenorganisaties Human Rights Watch en Amnesty International zeggen dat zij de mensenrechten in Brazilië scherp in de gaten houden. “We zullen doorgaan met het rigoureuze, onafhankelijke onderzoek en de advocatuur die we de afgelopen decennia in Brazilië hebben gevoerd ter verdediging van de mensenrechten voor alle Brazilianen, ongeacht geslacht, seksuele geaardheid, ras, politieke overtuigingen of religie,” zegt José Vivanco, Amerika’s directeur van HRW.

Foto: Wikipedia
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen