Tokio bant discriminatie tegen LHBT’ers

outtv, gay, lhbt, japan, tokio, ban, discriminatie, olympische spelen, human rights watch
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
Het bestuur van de metropool heeft deze beslissing gemaakt in aanloop naar de Olympische Spelen in 2020. “Het Tokio Metropiltan Government heeft haar belofte om een inclusieve en respectabele Olympische Spelen te houden, wettelijk vastgelegd,” zegt Kanae Doi, de Japanse directeur van Human Rights Watch. “De autoriteiten moeten het beleid nu nog uitvoeren en een einde maken aan anti-LHBT discriminatie op scholen, de werkvloer en in de maatschappij.”

In de nieuwe wet staat dat het bestuur, burgers en bedrijven niet onnodig mogen discrimineren op basis van gender identiteit of seksuele oriëntatie en dat de overheid “maatregelingen zal treffen om er voor te zorgen dat de waarden van mensenrechten en diversiteit in alle uithoeken van de stad worden gerespecteerd.”

Hoewel dit een goede stap vooruit is, heeft de rest van Japan nog geen wetgeving om de LHBT-community te beschermen van discriminatie en is er, op een aantal lokale autoriteiten na, ook geen wettelijke erkenning voor same-sex koppels. “Tokio’s non-discriminatie beleid moet een voorbeeld zijn voor Japans nationale regering,” zegt Doi. “En de overheid moet de komende twee jaar gebruiken om wetten aan te nemen en uit te voeren die iedereen beschermen.”
 
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen