Tel Aviv Calling: Update

Tel Aviv, Eurovision, Eurovisie, Eurovisiesongfestival, Israël, gay, lgbt, lhbt, holebi, outtv, nieuws, news
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Delegatiehoofden in Tel Aviv

Vorige week kwamen de delegatiehoofden en de hoofden van de pers uit 41 deelnemende landen bijeen in Tel Aviv voor de jaarlijkse Head of Delegation vergadering. Ze werden geïnformeerd door de Eurovisie omroep van dit jaar, KAN, en de EBU over de voorbereidingen van het Eurovisie Songfestival in de stad. Daarnaast kregen ze de gelegenheid om diverse Eurovisie-gerelateerde trefpunten en locaties te bezoeken.

De gasten werden op de hoogte gebracht van o.a. accommodaties, transport, veiligheid, details over de Eurovision Village, Press Centre, rode loper, welkomstreceptie, openingsceremonie, en natuurlijk het podium en de drie live shows. Tevens werd de positie van Israël in de Grand Final vastgesteld: zij zullen als 14e act optreden. 

Gedurende de pauze bezocht niemand minder dan Netta de bijeenkomst en gaf ze een speciaal optreden van A-Ba-Ni-Bi (het nummer waarmee Israël in 1978 deelnam aan het songfestival).

Het OGAE Euro Café onthuld!

De locatie voor het 2019 OGAE (Algemene Organisatie voor Fans van Eurovisie) Euro Café is Ha-Oman 17 geworden, de hot-spot voor Eurovisie fans in Tel Aviv tijdens het Songfestival. De chique club is te vinden in een van de meest hippe wijken van Tel-Aviv, het Florentin district. Deze wijk staat bekend om haar nachtleven, bars en cafés. Een geweldige plek voor fans om er een gezellig feestje van te maken en elkaar te leren kennen dus! Gedurende de week van Eurovisie worden er vele internationale Eurovisie celebrities verwacht in de club voor een paar optredens.

IJsland: Hatari wint Act of the Year in eigen land

De band Hatari heeft tot zover al voor enige opschudding gezorgd wegens hun uitgesproken stijl en politieke standpunten. Maar in hun thuisland worden ze al bekroond. Tijdens de Icelandic Music Awards mocht de BDSM techno-band de prijs voor Act of the Year ophalen. Zullen ze net zo populair blijken tijdens het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv? We zien het over twee maanden!

Nederland ziet het Eurovisie Songfestival 2020 al verschijnen in eigen land

Duncan Laurence vertegenwoordigt Nederland in Tel Aviv en de bookmakers zien grote dingen gebeuren voor de relatief onbekende artiest. Tot zover staat hij nog op nummer 1 in de ranglijsten en is hij een van de populairste inzendingen binnen Europa.

RTL Nieuws liet weten dat er al een plan gereed staat om volgend jaar als gastland te dienen voor het songfestival (mits Duncan dit jaar het Eurovisie Songfestival wint). Volgens RTL Boulevard zou Nederland al enkele jaren een plan achter de hand hebben in het geval van een overwinning.

Voorheen wist Nederland de eerste plek te bemachtigen in 1957, 1959, 1969 en 1975. Daarnaast heeft het land de wedstrijd mogen hosten in 1958, 1970, 1976 en 1980.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen