Russische vrouwen krijgen zegen over relatie in Nederlandse kerk

outtv, gay, kerkdienst, heroes, pride, rusland. huwelijk, relatie, lesbiennes
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Het ontvangen van een zegen over een relatie tussen mensen van hetzelfde geslacht is in de Russische kerk niet mogelijk, dus hebben de vrouwen bij de Nederlandse kerk aangeklopt. De dames zijn bij de Pride Kerkdienst in de Keizersgrachtkerk in Amsterdam van harte welkom. Dominee Wielie Elhorst zal de zegen over hun relatie uitspreken. Na afloop van de dienst wordt er gevierd met bubbels en bruidstaart.

Tijdens de dienst, die in het teken staat van ‘Heroes’, zal geld op worden gehaald voor ‘Light of the World’. Dit is een organisatie uit Moskou die blijft strijden voor verandering in Rusland en bijvoorbeeld plekken waar LHBT’ers elkaar vrij kunnen ontmoeten. Deze organisatie stelt ook boeken samen met herkenbare verhalen van LHBT’ers uit Rusland, en verspreid deze boeken door het land.

Nieuwe wetgeving en de houding van de meeste kerken heeft ervoor gezorgd dat LHBT’ers in Rusland in isolatie leven. Het is bijna niet mogelijk om open te zijn, zelfs in intiemere kring. In het bijzin van een minderjarige is het zelfs verboden om iets anders dan ‘traditionele familiewaarden’ propaganda te brengen.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen