Russische proftennisster Kasatkina uit de kast

De Russische tennisster Daria Kasatkina heeft bekendgemaakt een vriendin te hebben. De nummer 12 van de wereld probeert op deze manier homofobie in haar thuisland aan te kaarten.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Kasatkina doet haar coming-out in een video van de Russische YouTuber Vitia Kravtchenko. "Het heeft geen zin om in de kast te blijven zitten," vertelt ze openhartig. "Je bent dan constant daar mee bezig."

"Je zit in de knoop met jezelf zolang je het niet vertelt. Vrede hebben met jezelf is het belangrijkst, daarna kan iedereen de tering krijgen."

Kasatkina komt uit de kast op een moment dat er in het Russische parlement stemmen opgaan om de "homopropagandawet" te versterken en uit te breiden. Mocht dit lukken, dan wordt het uiten als LGBT+'er sterk aan banden gelegd, dan wel niet onmogelijk.

Ook Kasatkina ziet dat homoseksualiteit een taboe is in Rusland. "Je leven is lastiger als je ervoor kiest om openlijk als homoseksueel door het leven te gaan." Als Kravtchenko haar vraagt of ze in Rusland ooit hand in hand zal lopen met haar vriendin antwoordt ze resoluut "nee".

Vlak na het interview deelde de tennisster wel een foto van zichzelf en haar vriendin op haar Instagram-profiel.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen