Russische ‘kozakken’ op jacht naar LGBT+-activisten

Tijdens de Pride Week van de Russische stad Yekaterinburg is de jacht geopend op de LGBT+-gemeenschap. Tientallen mannen in militaire uniformen patrouilleerden door de stad om ‘gay propaganda’ te stoppen, meldt The Moscow Times.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

De kozakken – een traditionele militaire gemeenschap in het land– hielden een student aan vanwege zijn manier van kleden. ‘’Waarom ben jij zo gekleed? Ben jij één van hen?’’, vroegen de mannen aan de 19-jarige Alexander Zinovjev. Nadat Zinovjev vroeg waarom hij werd aangesproken, antwoordden de mannen in militaire uniformen: ‘’Wij controleren op homoseksuele propaganda onder de burgers’’. Ongeveer vijftig kozakken zijn gespot door de stad, zowel in beschermende uniforms als in burgerkleding.

Pride Week was net begonnen in de stad, maar door de inmiddels beruchte wet uit 2013, is ‘propaganda over de LGBT-denkwijze’ verboden. Hierdoor is Pride Week in Yekaterinburg, wat in de vorm van een week lange festival georganiseerd werd, geschrapt. Aanklagers hebben de organisatoren van het festival gewaarschuwd om zichzelf uit te leveren aan wetshandhavers. Indien de organisatoren dit doen, kunnen ze vastgehouden of zelfs gedeporteerd worden.

Tegenhangers van de ’LGBT+-denkwijze’ hebben in de stad een ‘Week voor traditionele waarden’ georganiseerd, die wel wordt gesteund door de burgemeester van de stad.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen