ROMEO enquête onder LHBT-mannen in India

ROMEO, gay romeo, app, dating app, enquête, India, gay pride, LHBT, LHBTI, lGBT, LGBTQ, holebi, onderzoek
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
Bijna 3,400 homoseksuele, biseksuele of transgender mannen namen deel aan de enquête. ROMEO vroeg onder andere of de legalisering van seks tussen mensen van hetzelfde geslacht homoseksuelen motiveren om uit de kast te komen. Ook werd hen gevraagd of en hoe de verandering van deze wet een impact zal maken op hun leven.
 
Enkel 6% onder homoseksuele mannen in India zijn volledig uit de kast terwijl 33% getrouwd zijn met een vrouw. Zeker 53% van homoseksuele mannen in een heterohuwelijk hebben aangegeven onder druk van hun families te zijn getrouwd. Een verrassend resultaat was dat 28% van getrouwde homoseksuelen (ongeveer 1.6 miljoen mannen) aangaven uit de kast te kunnen komen bij hun vrouw (die het nog niet weten). Maar 1% van vrouwen die getrouwd zijn met en homoseksuele man weten het al. 71% van getrouwde homo's zijn echter niet van plan om uit de kast te komen naar hun vrouw.
 
Zo'n 28% van Indiase gay jongeren van plan om homo- activist te worden. Tevens gaf 26% van deelnemers aan dat het decriminaliseren van seks tussen homo's een flinke impact zal maken op hun leven. Een van de deelnemers zei het volgende over de intrekking van deze wet: ''De intrekking van 377 zal mij krachtiger maken en helpen om voor mijn rechten te vechten. Het zal mij beschermen tegen chantage en afpersing. Het zal helpen om de algemene bevolking te laten realiseren dat LHBT zijn normaal is''
 
Bekijk hier het volledige rapport!
 
Bron: ROMEO
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen