Regenboogaanvoerdersbanden voor alle teams VfL Wolfsburg

OUTtv, gay, news, nieuws, VfL Wolfsburg, voetbal, soccer, Josuha Guilavogui, regenboogaanvoerdersband, aanvoerdersband, regenboog, Jörg Schmadtke, Nilla Fischer, homoacceptatie
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
Aanvoerders van alle VfL Wolfsburg teams zullen de regenboogarmbanden dragen: de mannenteams, damesteams en jeugdteams. Door de banden het hele voetbalseizoen te dragen wil de club een duidelijk signaal afgeven, namelijk dat ze voor diversiteit staan.
 
Aanvoerder Josuha Guilavogui zegt zich te realiseren dat voetballers als rolmodellen worden gezien en dat het daarom belangrijk is om door middel van de symboliek van de regenboog te laten zien dat iedereen welkom in het stadion en bij de club is: “Het maakt niet uit wat je huidskleur is, wat je gender is, van wie je houdt, of je invalide bent of waar je in gelooft – voetbal is er voor jou om van te genieten. Dat is waar de regenboog voor staat en als team staan wij volledig achter deze boodschap.”
 
De campagne werd aangedreven door voetbalster Nilla Fischer, die vorig jaar een verzoek indiende bij haar club VfL Wolfsburg om een regenboogband te dragen. Ze draagt de band nu sinds maart 2017.
 
VfL Wolfsburg voert al lange tijd campagne tegen discriminatie, op verschillende manieren. Het aankomende seizoen zal het gevecht tegen homofobie en seksisme centraal staan. Zo lichtte de Volkswagen Arena in juni op in alle kleuren van de regenboogvlag en wordt er op 1 september een evenement georganiseerd tegen homofobie.
 
Beeld: VfL Wolfsburg
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen