Recordaantal transgendermoorden in Amerika

Human Rights Campaign (HRC) kondigde deze zomer al een snelle stijging van transgendermoorden aan. HRC heeft sindsdien vijf slachtoffers toegevoegd aan de lijst. Hiermee komt het aantal van 2020 (tot dusver) op 32. Dit is een jaarlijks recordaantal sinds de start van de registratie van transgender slachtoffers in 2013. In het vorige ''recordjaar'' (2017) werden er 29 vermoorde trans personen geregistreerd.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Deze zomer werd al voorspeld dat de VS in de richting van een nieuw recordaantal ging. Er is vooral een grote stijging in de moord op Afro-Amerikaanse trans vrouwen. Sarah Kate Ellis, voorzitter van de LGBTQ belangenvereniging GLAAD, vindt dat er zo snel mogelijk aandacht moet komen voor dit probleem. “Het aantal is waarschijnlijk zelfs hoger dan geregistreerd. Dit komt omdat veel transgenders worden misgendered door de politie”, vertelt Ellis.

Sinds 2018 is er een toename van 41% in het aantal gerapporteerde misdaden tegen transgenders. Van al deze slachtoffers is 79% zwart. Hiermee is het recordaantal van gekleurde transgender slachtoffers in 2017 verbroken. “We hebben zo snel mogelijk wettelijke actie nodig voor bescherming van onze transgenderfamilie. De misdaden laten zien dat er een epidemie aan geweld is waarmee teveel leden van de zwarte transgendergemeenschap mee te maken hebben. Een probleem wat lijkt toe te nemen”, aldus Cabot Petoia, woordvoorder van een belangenvereniging voor de Afro-Amerikaanse bevolking.

Niet alleen in de VS stijgen de aantallen, ook in het Verenigd Koninkrijk is er een flinke toename. In vijf jaar tijd is daar het aantal slachtoffers van transgendergeweld verviervoudigd. Dit is een stijging van 354% sinds 2015. Ook hier is het werkelijke aantal veel hoger dan geregistreerd. Een onderzoek van anti-LGBT+-geweldvereniging Galop beweert dat maar 1 op de 7 transgender slachtoffers aangifte doet bij de politie.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen