Paus raadt psychiatrische hulp aan voor kinderen met ‘homoseksuele neigingen’

OUTtv, gay, news, nieuws, Paus Franciscus, Paus, homoseksuele neigingen, kinderen, Ierland, Italië, persconferentie, psychiatrische hulp
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
Paus Franciscus bezocht dit weekend het van oorsprong oer-katholieke Ierland. Daar sprak hij zich onder andere uit over het misbruik binnen de kerk: hij zegt dat de kerk gefaald heeft om het weerzinwekkende misbruik aan te pakken en dat de woede terecht is. In het vliegtuig dat Franciscus terugbracht naar Italië werd een persconferentie georganiseerd. 
 
Eén van de aanwezige journalisten vroeg de paus welke raad hij heeft voor ouders die erachter komen dat hun kind homoseksueel is. Franciscus erkent allereerst ‘dat er altijd homoseksuele mensen zijn geweest’, en vervolgt: “Ik zou hen eerst en vooral aanraden om te bidden, niet te oordelen, te spreken, te begrijpen, om hun zoon of dochter de ruimte geven zichzelf uit te drukken.” 
 
Wel vindt paus Franciscus dat het, zeker gezien de leeftijd van de personen in kwestie, nodig is om psychiatrische hulp in te schakelen als kinderen ‘verontrustende’ eigenschappen beginnen te vertonen: “Wanneer dat zich manifesteert in de kindertijd, zijn er veel dingen die gedaan kunnen worden door de psychiatrie, om te kijken hoe ernstig het ermee gesteld is.” 
 
De religieuze leider benadrukt dat het feit dat een kind (vermoedelijk) homoseksueel is, geen reden is om het te verstoten. Volgens Franciscus heeft het kind ‘recht op een familie’ en is stilte geen remedie. “Het negeren van een zoon of dochter met homoseksuele neigingen is een gebrek aan vader- of moederschap”, aldus de paus. 
 
Bron: HLN
Beeld: Casa Rosada (Argentina Presidency of the Nation)
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen