Paus Franciscus spreekt zich uit vóór geregistreerd partnerschap onder homokoppels

‘’Homoseksuelen hebben het recht om deel uit te maken van het gezin’’ zegt Paus Franciscus in de documentaire over zijn leven. Tevens benadrukt hij dat niemand op straat gegooid, of miserabel gemaakt zou mogen worden vanwege iemands homoseksualiteit.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

In de documentaire ‘’Francesco’’ roept Paus Franciscus op tot het mogelijk maken van een burgerlijke unie voor homostellen. Dat meldt de Catholic News Agency. Met een grote afwijking van de Vaticaanse doctrine, zei de paus onder meer: “Homoseksuelen hebben het recht om deel uit te maken van het gezin. Ze zijn kinderen van God en hebben recht op een gezin. Niemand mag er worden uitgegooid of er miserabel door worden gemaakt."

In de documentaire over zijn leven benadrukt Franciscus dan ook dat er een burgerlijke unie-wet gemaakt moet worden waardoor homostellen wettelijk gedekt zijn. ‘’Daar ben ik voor opgestaan.’’ benadrukt Franciscus. Toen hij destijds als aartsbisschop van Buenos Aires diende, steunde Francis burgerlijke unies voor homostellen, als alternatief voor het homohuwelijk. Echter heeft hij als paus zich nog nooit eerder zo openlijk uitgesproken vóór burgerlijke unies onder homokoppels.

De documentaire belicht ook onderwerpen zoals racisme, klimaatverandering, sociale klassen, migratie en meer. Tevens wordt het feit dat Paus Franciscus de omvang en de ernst van het seksueel misbruik binnen de Kerk volledig verkeerd inschatte, en dat hij later publiekelijk zijn fout erkende en zich verontschuldigde benadrukt in de film.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen