OUTtv maakt genomineerden OUTtv Media Award 2018 bekend

gay award, Rogier van der Linden, Dinah de Riquet-Bons, Femke Halsema, Bo Van Spilbeeck, Sven De Ridder, Anke De Ridder, Rémy Bonny, Netta,Gus Kenworthy, outtv, outtv media award, coming out dag, coming out day, award, gay times,
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

De genomineerden dit jaar zijn reality ster Rogier van der Linden, LHBT-activiste Dinah de Riquet-Bons, Amsterdams burgemeester Femke Halsema, journaliste Bo Van Spilbeeck, acteur Sven De Ridder, actrice Anke De Ridder, journalist Rémy Bonny, Songfestivalwinnares Netta en Olympisch skiër Gus Kenworthy.

“Voor het eerst sinds de geboorte van deze award in 2011 houden we geen aparte verkiezing voor Nederland en Vlaanderen, maar gooien we de twee samen. We zijn immers één grote familie. Nederlanders kunnen dit jaar dus ook voor Vlaamse genomineerden stemmen en omgekeerd,” vertelt Marc Putman, CEO van OUTtv Europe. “2018 was een sterk jaar waarbij we velen konden nomineren maar we hebben uiteindelijk gekozen voor de persoonlijkheden waarvan wij denken dat ze met hun verhaal een verschil hebben gemaakt voor de LHBT-gemeenschap. Dat we dit jaar maar liefst twee transgendervrouwen nomineren, is een primeur,” aldus Putman.

Vorig jaar ging K3 in Vlaanderen met de award naar huis omdat de kinderpopgroep over transseksualiteit zong in het nummer ‘Prinsesje en Superman’. Dit jaar nomineert de zender met de Nederlandse Dinah de Riquet-Bons en de Vlaamse Bo Van Spilbeeck voor het eerst twee transgendervrouwen. “We merken gelukkig dat het taboe ‘transgenders’ dankzij de media meer bespreekbaar wordt in onze samenleving. Ik zal niet beweren dat het allemaal dankzij K3 komt, maar we zien wel dat hun overwinning vorig jaar een impact heeft gehad op de manier hoe er met thema's zoals 'transseksualiteit' wordt omgegaan in onze maatschappij. Klaasje, Hanne en Marthe hebben bewezen waarom openlijk communiceren over thema’s zoals ‘homoseksualiteit’ en ‘transseksualiteit’ vanaf jonge leeftijd zo belangrijk is. Het normaliseren van deze thema’s in de media en daarbuiten is precies wat wij ook met de OUT Media Award willen bereiken,” zegt Putman.

Vorig jaar brachten meer dan 4.000 mensen hun stem uit in Nederland en Vlaanderen samen. Stemmen voor de meest LHBT-vriendelijke mediapersoonlijkheid 2018 kan vanaf 11 oktober tot en met 31 oktober via de link http://www.outtvpro.com/award/.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen