OUTmusic Spotlight

outtv, gay, outmusic, spotlight, jack and joel, nothing left
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
Jack and Joel (22 jaar en 23 jaar resp.) werden in 2017 bekend door hun deelname aan de Britse X Factor. Het duo verraste de jury tijdens hun auditie met een mash-up van Ed Sheeran nummers en moesten de show tijdens de derde liveshow helaas verlaten. De twee zijn vrienden en ontmoette elkaar tijdens hun studie aan de universiteit van Oxford, waar ze beiden in het a capella koor zongen. Hun tijd bij het a capella koor heeft de jongens de inspiratie gegeven om een twist te geven aan moderne popmuziek. Joel komt uit een familie van muzikanten, dus was altijd al bezig met muziek. Voor Jack was dat anders. Hij zegt in een interview: “Toen ik klein was kon ik niet zuiver zingen en vanaf mijn veertiende dacht ik ineens ‘oh, nu kan ik het wel, dus ik doe dat maar’.”

De twee zijn naast hun eigen muziek ook bekend van hun mash-ups die ze maken op YouTube.  Deze maken ze als een soort ‘evolutie’ van de artiest. Ze hebben al mash-ups gemaakt met muziek van onder ander Ariana Grande en One Direction. Het nummer Nothing Left is hun tweede single. Ze hebben het nummer helemaal zelf geschreven en geproduceerd. De videoclip die bij het nummer hoort is de eerste clip die ze hebben uitgebracht. De clip is opgenomen in een queer bar in Londen en heeft een vintage vibe, met fierce optredens van een aantal drag queens.

Benieuwd hoe dat eruit ziet? Bekijk de clip hieronder en breng meteen je stem uit. Vind je de clip geweldig, geef ‘m dan een TOP. Is het niets voor jou? Stem dan DROP. De OUTmusic Spotlight van vorige week, Heart to Heart van LVRK, werd door jullie met 60% geTOPT en zal je dus vaker terug zien tijdens OUTmusic.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen